Jaktklubb

Vi kommer att dra igång en jaktklubb under 2022 eller 2023 beroende på hur många intresserade jägare vi kan samla ihop. Vi har under åren lyckats få många kontakter inom jägarsverige och fått chansen till helt otrolig jakt tack vare våra vänner och kontakter. För det är faktiskt så det fungerar till stor del – man bjuder in vänner till jakt på sin mark och så får man följa med på deras jakt och där börjar oftast resan till att bli med i jaktlaget.

Det är dock långt ifrån alla som har ett kontaktnät där man kan bli medbjuden och facebook kryllar av folk som söker jakt och platser i jaktlag. Jag får varje vecka mail av folk som läst min guide om hur man hittar ett jaktlag som frågar om jag vet någonstans de kan få följa med och hur man hittar bra jaktmarker osv. Var egentligen helt utifrån det idén föddes om att bilda en ”Jakthjärta jaktklubb” där vi ser till att ordna jakt för er som är intresserade att bli medlemmar och även utbildningstillfällen i form av älgbana, styckning och injagning av jakthund kanske?

Vi har goda kontaktnät i sörmland, örebro län, östergötland och småland. Så jakten kommer framförallt bedrivas i de krokarna men kan givetvis spridas ut även ännu längre söder ut och varför inte lite älgjakt i norrland? Allt beror givetvis på vad vi/ni medlemmar vill jaga och vad vi kan hitta för roliga jakter.

Så vi börjar helt enkelt med att köra en anmälan om intresse för att gå med i jaktklubben säsongen 2022.

Vi tänker oss förutsättningar enligt följande:

 1. Alla som är medlemmar i jaktklubben kommer att erbjudas minst 4 heldagar drevjakt per säsong.
 2. Alla som är medlemmar i jaktklubben kommer att ha möjlighet till att vaka vildsvin på åtel vid 3-4 tillfällen (när det passar en själv)
 3. Alla medlemmar kommer erbjudas möjlighet till att pyrscha råbock vid minst något tillfälle per säsong.
 4. Har man en jakthund som behöver jakt så kommer vi givetvis se till att den får jaga på våra gemensamma drevjakter förutsatt att markägaren tillåter den typen av jakthund (kan ju ibland vara förbjudet med högbenta osv)
 5. Vill man skjuta en trofé så har vi goda samarbeten med gods i östergötland där vi kan ordna bra pris om en medlem skulle vilja prova. De har också fantastiska guider.
 6. Vi avser att jaktklubben ska fungera som ett jaktlag – fast utan intriger och osämja – så i samband med gemensamhetsjakter så arrangerar vi alltid middag och gemensamma samlingar.
 7. Allt kött vi får in som jaktklubb delar vi broderligt/systerligt på, vilket innebär att vi alla som är medlemmar i jaktklubben får en viss del viltkött men att det helt beror på utdelningen och vad markägaren har beviljat oss vid just den jakten. Men vi tänker oss någon slags minimumgräns vid 10kg viltkött per medlem.
 8. Vi kommer först och främst försöka hitta en ”hemmamark” för jaktklubben i närheten av örebro/västerås/stockholm och även variera med att arrendera in oss på andra marker för att få tillgång till annat vilt och inte jaga för hårt på egna marken.
 9. Vi kommer använda oss av Easyhunt för att boka jakter.
 10. Vi använder WeHunt vid jakt.
 11. Vi kommer ha en facebook-grupp för medlemmar där vi diskuterar genomförda jakter och framtida för att peppa varandra och köra lite ryggdunkning.
 12. Vi kommer tillåta att man tar med sig en jaktgäst vid lämpligt tillfälle (det är ju halva grejen att få ta med sig vänner så man kan bli bjuden till deras mark)
 13. Vi tillåter absolut ingen diskriminering eller oskön machokultur – här är alla välkomna och ingen är ”bättre” eller ”finare” än någon annan
 14. Vapensäkerhet är alltid högsta prio på alla jakter – tipset är att på första jakten stå vid sidan hos nån av oss andra som varit med lite längre för att bli lite bekvämare till nästa jakt med hur allt fungerar.
 15. Vi hjälps åt att ta hand om fällt vilt, kan du inte passa / ta ur det skjutna viltet så hjälper vi andra dig givetvis tills du själv vet hur du ska göras.
 16. Notera att jakterna kommer framförallt att hållas i vilttäta södra mellansverige (östergötland, västergötland, närke, sörmland, småland etc)

Prisidé för deltagande i jaktklubben under 1 år = 17900kr

Anmäl ditt intresse här:

Intresseanmälan Jaktklubb (inte bindande)
Ange hur vi bäst når dig om inte det är på din e-post
Alla oavsett kön är givetvis välkomna men vore kul om vi kunde få med lite tjejer i jaktklubben!
Vi frågar endast för att undvika att få enbart hundförare i jaktklubben.