20 Presenter till Jägare och Jägarinnor!

Oavsett om du är på jakt efter en present eller julklapp så tror jag att du kommer ha stor nytta av den här artikeln. Egentligen spelar det ingen roll om det är din mamma, pappa, bror, svärfar, syster, kusin eller den där skumma farbrorn du knappt minns att du hade, så länge de är jägare så har vi ett bra förslag!

För att göra det lite smidigare för er så har jag delat upp det i presenter under 500kr, mellan 500kr till 1000kr och över 1000kr. Sen på slutet kommer några oväntade och roliga presenter som du garanterat kan ge till jägaren som redan har allt för han/hon har inte de prylarna!

Bästa presenterna under 500kr

Termos

Det här är ett riktigt säkert kort och är också varför det hamnar längst upp i listan, jag har ännu inte sett en enda jägare under alla år som inte haft med sig en termos på jakten. Det spelar ingen roll vilken typ av jakt det är eller när på året utan en Termos är lika given som bössan. Jag gillar SQRTN TGN Termos 600ml Yellow men vi har även skrivit en hel artikel om vilka termosar som är bäst så kika gärna in den.

Fleecejacka

Helt underbart skön fleecejacka som fungerar under andra plagg och är utmärkt att använda ovanpå endast en t-shirt när man pyrschar råbock på hösten. Den fungerar oväntat bra hemma i soffan med en chipspåse också. Enda nackdelen är att ni behöver ha lite koll på vilken storlek som passar mottagaren. Jackan kommer från MAGCOMSEN och ni hittar den här.

Mugg

Som sagt, att sitta och dricka kaffe eller något annat smarrigt är lite halva livet som jägare, och sällan har väl någon skådat en läckrare mugg att plocka fram på samlingen, den ligger fint i handen och du kan tappa den precis hur du vill utan att den går sönder. Ni hittar muggen här.

Underställ

Det här är ett ruskigt skönt underställ i microfleece. Funkar kanonbra till jakt och friluftsliv men lika bra hemma i soffan framför brasan. Det spelar ingen roll om mottagaren redan har underställ, det här är mer som en mjukidsdress att gotta sig i likväl som ett utmärkt underställ. Vi har även skrivit en hel guide om underställ som ni kan kika på här. Annars hittar ni det här understället här.

Jaktkeps

Nu är nog inte det här den mest praktiska kepsen att ha på sig vid jakt utan snarare en snygg keps att ha på sig på jobbet eller i övriga livet, ska du ha en mer jaktvänlig keps så bör den vara lite mer varselutformad och klara lite mer väta än denna, men pnjakt har många snygga kepsar att välja mellan. så kika här för att se utbudet


Bästa presenterna mellan 500 till 1000kr

Jaktkniv

Givetvis finns jaktkniven med på listan, den här går att hitta långt under 500kr och långt över 1000kr så kunde ha placerat den här i vilken av kategorierna som helst men för att man ändå ska få en riktigt bra kniv så vill man helst hamna runt 500-lappen. Här är ett riktigt vasst förslag, det är en EKA Swede 9, jag har skrivit mer om jaktknivar i den här guiden men vill ni köra ett säkert kort så kör en EKA 9, ni hittar den här.

Förkläde för slakt

Det här kan vara min stora favorit i hela listan, jag hade inte köpt ett så här fint förkläde till mig själv men hade verkligen uppskattat att få det av någon annan. Snyggt som inredning när det inte används och ruskigt praktiskt. Det finns att köpa här.

Värmestrumpor

Helt magiskt skönt! Man kan överleva utan men det gör livet på passet fruktansvärt mycket bekvämare. Enda problemet med värmestrumpor är att har man väl börjat använda dom så är det nästan omöjligt att tänka sig ett liv utan och att då glömma ladda batterierna innan jakten är en dödssynd – ni hittar dessa här.

Slaktset

Om man vill kunna ta tillvara på sitt skjutna vilt inom rimlig tid så är det grymt viktigt att ha bra slaktknivar, jag vet inte hur många gånger jag varit med och slaktat vildsvin och man haft en gammal slö kökskniv och en morakniv, det tar flera timmar! Med det här slaktsetet så handlar det om max en timme att flå och stycka ett vildsvin. Så rekommenderas varmt! ni hittar det här.

Lockpipa för rådjur

Om du vet att personen i fråga gärna jagar rådjur och då framförallt är intresserad av bockjakten i augusti så kan det här vara en riktigt uppskattad present. Att locka rådjur är en av de roligaste sakerna man kan göra under hela jaktsäsongen. Dock så fungerar det endast de två första veckorna på bockjakten. Ni hittar den utan tvekan bästa lockpipan med instruktionsfilm här.


Bästa presenterna över 1000kr

Hölsterryggsäck

Till för några år sedan hade jag aldrig sett dessa innan men de är så grymt bra att ha så det är en sån där grej att när man ser den så fattar man att man bara måste ha en. Man slipper använda sig av vapenrem och vapnet tar bara ett par sekunder att få fram. Så helt utmärkt för smygjakt och pyrsch. Ni hittar hölsterryggsäcken här.

Stolsryggsäck

Ja man behöver absolut ha två ryggsäckar när man jagar för de har helt olika tillämpning, den här är utan tvekan den absolut skönaste stolsryggsäcken på marknaden. Här slipper du stenhårda järn som hamnar rätt över låren utan du sitter hur bekvämt som helst vid samlingen och när du slöar på passet. Givetvis massor med bra funktioner i själva ryggsäcken också men det bästa är hur go den är att sitta på! Ni hittar den här.

Avståndsmätare

Det är ofta grymt svårt att bedöma avstånd på viltet och du kanske känner någon som har lyckats skjuta bom emellanåt? Då blir givetvis presenten ännu roligare att ge. Ni hittar avståndsmätare här.

Handkikare

Utan tvekan den billigaste handkikaren du kan hitta med bra kvalité, den här kostar inte skjortan men är ändå ruskigt bra optik och tål en hel del stryk. Jag har haft min i över ett år nu och är precis hur nöjd som helst. Så det här är en riktigt bra julklapp eller present. Ni hittar handkikaren här.

Jaktkängor

Det går inte att hitta billigare Gore-tex kängor än dessa och de är lätta, sköna och du kan plumsa en hel dag genom blötsnö utan att ens bli fuktig om strumporna. Det är inte utan anledning att de är de mest sålda jaktkängorna senaste åren. Så det här är en grym present! Ni hittar dem här.


Bästa roliga presenterna till jägaren ”som redan har allt”

Jaktkalsonger

Du kan omöjligt vara fel ute med dessa kalsonger i camouflage. Hur ofta har man inte tänkt att ”Ja jäklar va synd att jag inte tog på mig mina kalsonger i camo?” precis, nästan varje dag! så hoppa in här och köp ett par till din goda vän.

Hörselskydd

Om det är något man aldrig kan ha för många av och som man hela tiden glömmer så är det hörselskydd, det här är utan tvekan de billigaste, skönaste och nej inte de bästa men för det här priset är de väldigt bra. Vill du ha de bästa på marknaden så kika in den här guiden vi skrivit tidigare. Annars så hittar ni de här lite billigare här.

Jakthorn

Ok, har personen redan ett jakthorn så har han eller hon förmodligen nästan redan allt, men skulle gissa på att till 99.9% så har de inte ett men alltid i hemlighet viljat ha ett. Helt perfekt för att blåsa igång jakten. Ni köper det här.

Uppfällbar hjort i papper

Ja det är precis lika konstigt och fränt som det låter, Det här är ett födelsedagskort i form av en pop-up hjort. Så man får helt enkelt en 3d-hjort i papper, inte alls tokigt väl? ni hittar den här.

T-shirt

”Va i hela helsike är det där..?” Kanske ni undrar, men titta noga så är det givetvis en helt klockren jakt t-shirt med norrlandstext och grymt fina horn. Många kommer givetvis undra vad mottagaren har rökt när han valde den t-shirten på morgonen men personen blir otroligt enkel att hitta i matbutiken – rekommenderas starkt! finns att köpa här.